Kosten

Indien je een verwijzing hebt van een huisarts, psychiater of bedrijfsarts komt je in aanmerking voor vergoeding van de behandeling. De behandeling binnen de Basis GGZ bestaat uit 3 typen:

kort (295 min.),
middel (495 min) of
intensief (750 min).

In sommige gevallen blijkt tijdens de intakefase dat zorg binnen de Basis GGZ niet passend is en wordt je terugverwezen naar je huisarts. In dat geval wordt het een onvolledig behandeltraject genoemd.

Eigen risico
Er is een verplicht eigen risico in de basisverzekering. Per 1 januari 2018 is het verplichte eigen risico € 385,00 per jaar. Het kan zijn dat je een extra eigen risico met je zorgverzekeraar hebt afgesproken. Indien je je eigen risico al hebt verbruikt zijn er voor jou geen kosten.

Coaching 
De kosten voor coaching of een consult bedragen €120,- per therapie uur (dat is 45 min directe tijd en 15 min indirecte tijd). Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

No show
Afspraak te laat afgezegd of niet op komen dagen? De kosten hiervoor zijn €30,-

Contracten
Erasmus Psy heeft in 2019 contracten met alle onderstaande zorgverzekeraars (met uitzondering van Menzis en de daaraan verbonden verzekeraars). Caresq (Caresco) staat niet op de onderstaande lijst, maar ook met Caresq en de daaraan verbonden verzekeraars hebben wij een contract. 

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close